Wintersport in Italië met kinderen is het toppunt van kindvriendelijkheid: álles voor de Bambino's!!

Wintersport in Italië met kinderen is een feestje! De Italianen zijn namelijk gek op kinderen en willen niets liever dan het jouw kids naar de zin maken. Van Bambino skiles tot Bambino pizza….kinderen zullen zich in Italië meer dan welkom voelen!

Super Bambino-vriendelijke skigebieden in Bella Italia!

Bij het bedenken van een wintersportbestemming met kinderen denk je misschien eerder aan Oostenrijk of Frankrijk.

Want Italië ligt inderdaad wat verder weg. Maar voor die extra reistijd krijg je dan ook wèl wat terug!

Skiën in Italië is namelijk goedkoper dan in de Alpenlanden. En bovendien niet zo massaal. Hier ski je dus een stuk rustiger met nauwelijks wachttijden bij de liften.

Je vindt er overal brede pistes, die perfect geprepareerd zijn.

Pizza en pasta zijn natuurlijk toppers bij kinderen!

De après-ski is er minder uitbundig dan in bijvoorbeeld Oostenrijk. Après-ski in Italië is eigenlijk meer met een lekker hapje en drankje nagenieten in de zon. 

Verwacht hier dus geen overvolle kroegen met après-skimuziek. 

Maar de Italiaanse keuken is natuurlijk fenomenaal! Zowel in de berghutten op de pistes als in de accommodaties zul je culinair verwend worden.

De skigebieden van Italië bevinden zich voornamelijk in het noorden van het land.

Een aantal zijn er zelfs grensoverschrijdend, en bevinden zich deels in Italië en deels in Frankrijk of Zwitserland. En de uitzichten zijn overal werkelijk prachtig!

Wintersport in Italië is overigens ook prima te combineren met een stedentrip naar één van de mooie Italiaanse steden, zoals Turijn, Milaan of Bolzano. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Tenslotte nog een leuke tip: ook de Italianen zelf skiën het liefst in eigen land. Maar ga jij in de kerstvakantie op wintersport? Weet dan, dat de Italianen eerst kerst bij 'di Mama' vieren met 'tutta la famiglia'....en daarna pas de lange latten onderbinden. Tot en met eerste kerstdag heb je de pistes in Italië dus nagenoeg voor jezelf!

Wij nemen je hier mee naar de mooiste skigebieden van Italië:

Dolomiti Superski:
10 skiregio's, 1200 km piste-plezier

Genieten van de mooie uitzichten op de Dolomieten in skigebied Kronplatz

De Dolomiti Superski is 's werelds grootste skigebied, bestaande uit tien skiregio's, deels aaneengesloten. Uiteraard kun je deze regio's ook afzonderlijk bezoeken. Wij lichten de leukste met kinderen er voor je uit!

Valle d'Aosta:
skiën van Italië naar Zwitserland

De machtige Matterhorn!

Skiën in twee landen? Dat kan in Valle d'Aosta! Van het culinaire Italië naar het mondaine Zwitserland en vice versa. En dat alles onder het toeziend oog van de Matterhorn, die overal aanwezig is. Mooier wordt het niet!

La Rosière: een skigebied tussen Frankrijk en Italië

Heerlijk skiën in La Rosière

Een grensgeval dus, maar we willen hem hier zéker noemen! La Rosière ligt aan de voet van de Mont Blanc, op een steenworp afstand van Italië en heeft naast het skiën spectaculaire activiteiten te bieden. Vooral gaaf met tieners!