Gratis wintersport paklijst voor kinderen

Leuk hoor op vakantie naar de sneeuw, maar er moet eerst nog gepakt worden. Maak het jezelf gemakkelijk met de handige wintersport paklijst voor kinderen.

Op wintersport gaan is natuurlijk geweldig. Maar voordat je op weg gaat is er altijd de stress voor het inpakken. En zeker als je met kinderen naar de sneeuw gaat. 

Het begint al met de aanschaf van de kleding. Passen je kinderen nog in de skibroek van vorig jaar of moet er iets nieuws aangeschaft worden. Zijn de wanten nog goed genoeg en oh jee, de voeten zijn wel erg hard gegroeid. Daar moeten we nieuwe sokken voor halen.... Het is best wel een geregel voordat je alles in huis hebt.

En als je dan bijna weg gaat, begint het inpakken. Het is al lastig om voor jezelf te bedenken wat er allemaal mee moet, maar als je ook nog voor een paar kinderen moet inpakken. Dan kan je het er behoorlijk druk mee hebben.

Om het inpakken iets gemakkelijker te maken heb ik daarom de handige wintersport paklijst voor kinderen gemaakt. En die kan je heel eenvoudig downloaden via de button hieronder.

Naast de wintersport paklijst ook een paar handige inpaktips

Wintersportkleding is niet zwaar maar neemt wel veel ruimte in beslag. Om wat meer ruimte te creëren kun je gebruik maken van zakken die je vacuüm kunt trekken. Hierdoor wordt die dikke skibroek een stuk kleiner om te vervoeren.

Volle grote flessen shampoo en gel maken de bagage zwaar. Je kan bij vele drogisterijen kleine lege flesjes en bakjes kopen waar je shampoo en gel in kan overgieten. Dat zorgt voor wat meer ruimte in de toilettas.

Zorg voor een tas of koelbox in de auto waar je gemakkelijk onder het rijden bij kan voor een slokje drinken of een kleine snack. Als je onvoorzien in de file komt, heb je altijd wat bij de hand.

Laat je kinderen helpen bij het uitzoeken van speelgoed of ander vermaak voor op vakantie. En als ze wat ouder zijn kunnen ze helpen met kleding opzoeken en inpakken. Met deze handige paklijst voor kinderen kunnen ze gemakkelijk de spullen bij elkaar zoeken en afstrepen wat ze in de tas of koffer gestopt hebben.

Is de auto klaar om op wintersport te gaan?

Ga je met eigen auto op wintersport? Dan zijn er ook wat regels waar de auto aan moet voldoen.

Het is in de wintermaanden een stuk veiliger om winterbanden onder je auto te hebben. Deze banden hebben meer grip op gladde wegen en zijn dus een stuk veiliger. In diverse landen zijn winterbanden zelfs verplicht. Zorg dus dat je auto voorzien is van winterbanden.

Winterbanden hebben meer grip op gladde wegen, maar zijn niet goed genoeg om tegen gladde hellingen op te rijden.Daar heb je sneeuwkettingen voor nodig. Zorg dus dat je die meeneemt.

Om ongemakken te voorkomen met de vorst kun je antivries doen in de ruitensproeier vloeistof. Je auto niet in op de handrem zetten maar in versnelling 1 zodat de rem niet vast kan vriezen. En de rubbers van de deuren insmeren met vaseline.

Check of je een autobaan vignet nodig hebt.

Leuk voor na het skiën

Heb je nog wat ruimte in de auto over? Dan is het super leuk om een opblaasbare sneeuwglijder mee te nemen naar de sneeuw. Een snowtube waar de kinderen lekker mee van de berg af kunnen roetsjen.

Plezier gegarandeerd!