De Coolste skigebieden in Frankrijk voor de wintersport met Kinderen

Ben je op zoek naar een leuk skigebied voor de wintersport met kinderen in Frankrijk? Wij tippen hier gebieden waar kinderen veilig kunnen leren skiën. Daarbij ook grote gebieden met veel blauwe pistes zodat de kinderen gemakkelijk de berg af kunnen skiën.

Skiën in Frankrijk met kinderen

In de Franse Alpen vind je heel veel skigebieden waarvan enkele behoren tot 's werelds grootste.  Maar ze zijn niet allemaal ideaal voor gezinnen. Grote skigebieden trekken vaak fanatieke skiërs aan, wat niet altijd de beste omgeving is voor kinderen.

Daarom bestaat er in Frankrijk het "Famille Plus Label". Skigebieden die dit label dragen zijn heel kindvriendelijk. Ga je in zo'n gebied skiën, dan ben je verzekerd van entertainment en activiteiten voor alle leeftijden. En ook de skipasprijzen zijn wat vriendelijker dan in andere gebieden.

In veel skigebieden wordt de skiles gegeven door Ecole de Ski Francais (ESF). Deze skischolen zijn goed in het lesgeven van kinderen en hebben daar ook alle voorzieningen voor. En als je geluk hebt kan je zelfs skiles krijgen van een Nederlandstalige skileraar. 

Vader en zoon aan het skiën bij Pierre et Vacances

Pierre et Vacances

In diverse Franse skigebieden vind je de resorts van Pierre et Vacances. Mooie accommodaties direct aan de piste met meestal een zwembad en kinderclub. Bekijk hier de leukste resorts.

Hieronder kan je kiezen uit verschillende skigebieden die wij aanraden voor gezinnen.

De leukste skigebieden in Frankrijk voor gezinnen

Brides-les-Bains

Kinderen bij de Mascotte in Brides-les-Bains. Foto door: Sylvain Aymoz

Brides-les-Bains ligt aan de voet van het 640 km grote skigebied van Les Trois Vallées. Dit gebied heeft het  "Famille Plus Label". En dat terwijl de skipassen in Brides-les-Bains voordeliger zijn dan elders.

Val d’Arly

Kinderen in Val d'Arly Espace Diamant

De twee skigebieden L’Espace Diamant en Les Portes du Mont Blanc van Val d Arly zijn geweldig voor kinderen. Er zijn namelijk heel veel groene en blauwe pistes. Naast skiën zijn er veel andere leuke activiteiten in de sneeuw.

Chatel

Kids op de slee in Chatel

Chatel in Frankrijk heeft alles wat je wenst, inclusief gezellig dorpje. Het Famille Plus label, een kinderskigebiedje waar de kids veilig leren skiën en ook toegang tot Les Portes du Soleil met zijn 580 km aan pistes

La Rosière

Heerlijk skiën in La Rosière

Als je op wintersport naar La Rosière gaat kan je ontbijten in Frankrijk en lunchen in La Thuile in Italië. Het gebied heeft 154 km piste waarvan er veel blauw zijn. Je kan hier ook schaatsen, rodelen en nog veel meer!

La Plagne & Les Arcs

Les Arcs Espace de progression Tristan Shu

La Plagne & Les Arcs vormen samen Paradiski wat een groot skigebied is met 425 km pistes.  Wij vertellen je welke wintersportgebieden en dorpen in dit gebied geschikt zijn voor gezinnen.