Bad Hindelang Oberjoch, verkozen tot beste familieskigebied in de Duitse Alpen

In de Duitse Alpen ligt het kindvriendelijke skigebied Bad Hindelang Oberjoch. Het is enkele malen uitgeroepen tot Beste Familieskigebied in de Duitse Alpen. En dat is niet zomaar.

Bad Hindelang Oberjoch

De gemeente Bad Hindelang ligt in het uiterste Zuiden van Duitsland, tegen Oostenrijk aan. Dit gebied wordt ook wel de Allgäu genoemd, of de Beierse Alpen.

De gemeente bestaat uit verschillende dorpen, waar vooral Oberjoch uitspringt. Dat is namelijk het hoogst liggende skidorp in Duitsland. En mede-naamgever van het skigebied Bad Hindelang-Oberjoch.

Een groot voordeel van het gebied is dat het helemaal niet zover is van Nederland. Het ligt slechts een kleine 800 kilometer vanaf Utrecht, in circa 7,5 uur rijd je er naartoe. En dat is niet het enige voordeel van dit skigebied.

Gekozen tot beste Familieskigebied

skigebied Oberjoch

Het skigebied is door het Duitse Ski Verband (DSV) uitgeroepen tot het beste familieskigebied in de Duitse Alpen. Er is een groot kinderland aanwezig, ter grootte van circa 20.000 m2 met een mascotte en een kindertreintje.

Hier kunnen de kinderen veel plezier maken, het skiën leren en kun je tijdens de lessen zelf een aantal pistes afdalen. Er zijn 32 km aan pistes.TIP: Voor de verschillende soorten skilessen kun je de website CheckYeti raadplegen.

Het dorp Oberjoch ligt op circa 1150 meter hoogte. Door deze hoogte en omdat de pistes op een noordhelling liggen is het skigebied behoorlijk sneeuwzeker. Dat is alvast mooi meegenomen!

Uiteraard is er kinderopvang aanwezig. Waar er voorheen in dit gebied veel sleepliften waren zijn er nu 8-persoons stoeltjesliften, een enorme verbetering!

Skiklasje in het skigebied Oberjoch

Het grootste voordeel is een gratis skipas! Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders! Bij het inchecken van vele hotels krijg je namelijk de gastenkaart Bad Hindelang PLUS.

Deze kaart biedt vele voordelen, waaronder dus een gratis toegang tot alle pistes in dit skigebied voor de hele familie. Erg uniek is dit!

Overige activiteiten

Naast skiën heb je met de Bad Hindelang PLUS gastenkaart ook gratis toegang tot de natuurschaatsbaan bij de Hornbahn in Hindelang, waar je met je gezin kan gaan schaatsen.

En wat is een wintersport zonder te sleeën, dit kun je doen op de maar liefst 3 verschillende rodelbanen in dit gebied!

Het Reisaanbod

Omdat het gebied zo geschikt is voor families, hebben veel hotels hier rekening mee gehouden en zijn er een aantal accommodaties opgericht speciaal voor families met kinderen.

Zo is het bijvoorbeeld het Kinderhotel Oberjoch. Dit hotel heeft het echt allemaal! Een groot zwembad, clubs voor alle leeftijden (Babyclub, Krabbelclub, Miniclub, Avonturenclub, Tienerclub), een indoorspeeltuin, een indoor kartbaantje, een gave bowlingbaan, een gymzaal en tot slot een klein theater.

Ze hebben een samenwerking met een skischool, een shuttlebus brengt de kinderen speicaal naar de ontmoetingsplek van het skiklasje. Dit hotel is toch met recht een kinderhotel te noemen!! Voor meer informatie of boekingen kun je terecht op hun website: www.kinderhoteloberjoch.de

Landhaus Haug

Landhaus Haug

Landhaus Haug ligt op 100 m van het centrum van Bad Hindelang en de skibushalte. Met de bus is het nog 8 km naar het skigebied.

Niet speciaal voor kinderen maar er zijn kamer voor max. 3 personen. En met de gastenkaart Bad Hindelang PLUS Card die inbegrepen zit heb je veel korting op skipas, zwembaden, openbaar vervoer en gratis parkeren. Wifi is aanwezig.

Panoramahotel Oberjoch

Panoramahotel Oberjoch

Dit luxe 4 sterren hotel ligt op ongeveer 50 m van de Iseler Bergbahn waarmee je naar de pistes en liften van het skigebied gaat.

Ook dit hotel is niet speciaal voor gezinnen. Maar op de kamers is het mogelijk om twee extra bedden voor kinderen te plaatsen met zeer aantrekkelijke kinderkorting.  Het hotel heeft een groot wellnessgedeelte en wifi op de kamers