Een wintersportvakantie bij Mudlerhof: de perfecte combinatie van sneeuwpret en het boerderijleven!

Ben jij gek op wintersport èn op het boerderijleven? En wil je méér dan alleen skiën tijdens je vakantie? Ga dan naar vakantieboerderij Mudlerhof, gelegen in het Gsiesertal, in de prachtige Italiaanse Dolomieten. Hier combineer je dit alles namelijk in één vakantie. Cindy ging jullie voor met haar gezin!

Het uitzicht vanaf Mudlerhof

Een aantal jaren geleden verbleven wij al eens bij Mudlerhof in de zomer. Mijn oudste zoontje Nick was toen bijna vier en ik was ruim vijf maanden zwanger van Mark.

Toen hij werd geboren, heeft de boerin ons zelfs nog wollen babyslofjes toegestuurd. Om gelijk de kleinschaligheid maar erin te gooien….

Sindsdien wil Nick al dolgraag een keertje terug naar Mudlerhof, om ook zijn kleine broertje met deze leuke boerderij kennis te laten maken.

Inmiddels zijn de jongens twaalf en acht en nu is het dan eindelijk zo ver, maar dan in een compleet tegenovergesteld seizoen: de winter! Boerin Agatha kan niet wachten om ons weer te zien èn Mark eindelijk te ontmoeten.

Lees hieronder verder voor Cindy's blog over hun heerlijke wintersportvakantie in Italië.

Wil je meer weten over een verblijf bij Mudlerhof?
Dat vertelt Cindy jullie hier:

Vakantiewoning Vista….met uitzicht èn sauna!

Ontbijt in onze mooie vakantiewoning

Na in de nacht van vrijdag op zaterdag gereden te hebben en een ontbijt onderweg, komen we zaterdags begin van de middag aan bij vakantieboerderij Mudlerhof.

We worden hartelijk ontvangen door boerenzoon Valentin. Die runt de boerderij inmiddels samen met zijn ouders en zal de boerderij uiteindelijk ook overnemen.

Hij brengt ons naar onze vakantiewoning, die Chalet Vista heet. Voor de talenknobbels onder ons: na een rondwandeling door de woning, snappen wij wel waarom.

Elke ochtend staat ons 'ontbijtmandje' klaar in de lounge....

De woning heeft een ruime zithoek met eethoek en televisie, een compleet uitgeruste keuken, en twee slaapkamers, eentje boven en eentje beneden.

In de slaapkamer beneden is een bankje, die tevens dienst kan doen als kinderbed. Dan kan er een bedhekje voor geplaatst worden. Sowieso is in beide kamers ruimte genoeg om een babybedje bij te plaatsen.

Beide slaapkamers hebben een eigen badkamer. In de badkamer beneden zit zelfs een sauna….heerlijk na een dag in de sneeuw!

Over sneeuw gesproken….mijn jongste zoon Mark ben ik gelijk alweer kwijt. De boerderij ligt in het dal, maar voor de deur van Mudlerhof ligt nog voldoende sneeuw om lekker te roetsjen en sleetje te rijden van het heuveltje. Er is een schuurtje vol met sleetjes, rodeltjes en banden. Hij trekt dus meteen zijn skibroek aan en sprint naar buiten. Hier maakt hij gelijk alvast kennis met een paar andere kinderen, die komende week op de boerderij verblijven. Daar heb ik dus geen kind meer aan....

Skischool, skiverhuur en skihut in St. Magdalena

In de sleeplift!

Nog diezelfde middag rijden we naar het dorpje St. Magdalena, op nog geen vijf minuten afstand van de boerderij.

Hier vind je een klein, maar fijn familieskigebied, ideaal om de eerste kneepjes van het skiën onder de knie te krijgen.

Er bevindt zich een skischool, een skiverhuur (samen in één gebouw) en een gezellige skihut voor de lunch.

Bij de skiverhuur kun je ook een verwarmde locker huren á € 6,- per dag.

Dit baantje naast de piste was het leukst!

Je kunt hier terecht voor ski- en snowboardles, zowel voor kinderen als volwassen.

Er wordt les gegeven in groepsverband, bij een minimum van vier personen. Daarnaast worden er privélessen gegeven, en zelfs gezinslessen!

We huren skimateriaal voor beide jongens en melden Mark aan voor skiles. Pas vanaf maandag kan hij in een gevorderdengroep les krijgen, omdat er op zondag nog nieuwe aankomsten verwacht worden.

Dus regel ik voor de zondag een privéles voor hem. Een mooi inkomertje na een jaar zonder skiën, en binnen een uur zie je gewoon alweer vooruitgang. Het gaat zo snel bij die kids!

Vanaf maandag heeft hij inderdaad les in een groepje, waar ook nog twee andere kinderen van Mudlerhof in zitten. Zowel op de boerderij als tijdens het skiën hebben ze dus veel plezier met elkaar.

En ook voor Nick, die autisme heeft, en helaas niet alleen in de sleeplift durft, regel ik een privéles voor de maandagmiddag. Samen met de skileraar durft hij gelukkig wèl (en de rest van de week met papa, dankzij dit privé uurtje!).

En de privé leraar van beide jongens is….Georg, de schoonzoon van boerin Agatha en boer Peter. Hij is getrouwd met hun dochter en woont tegenover de skischool. Tsja, het Gsiesertal is klein….

Onze snelheidsduivel Mark!

Alles kakelvers van de boerderij

Dagelijks een kakelvers eitje van onze eigen kip Ida!

Onze dagen op boerderij Mudlerhof beginnen en eindigen met hetzelfde ritueel: elke ochtend duiken we eerst het kippenhok in.

Want ieder huisje heeft zijn eigen kip! Wij hebben kip Ida en de jongens checken dagelijks dus eerst even of ze lekkere eitjes heeft gelegd voor het ontbijt.

De dagen eindigen in de melkstal….om de boer te helpen met het melken van de koeien. Geen melkrobots hier, dus genoeg te doen voor alle kids. En oh, wat vinden ze het leuk! Ook de kalfjes worden uitgebreid geknuffeld. 

Elke dag de boer helpen met melken

Dagelijks kun je verse melk bestellen, of yoghurt, die de boerin zèlf hiervan maakt.

En er zijn nog véél meer producten van de boerderij verkrijgbaar. Zoals diverse soorten marmelade en boter, ook allemaal zelf gemaakt door boerin Agatha. Maar ook spek, mozzarella, Parmezaanse kaas, brood en ga zo maar door.

Wij genieten dus iedere ochtend van een heerlijk uitgebreid ontbijt in onze mooie vakantiewoning, met lekkere producten van de boerderij en verse broodjes van de bakker, die dagelijks bezorgt (ook op zondag).

Hoe schattig....kalfjes aaien!

Animatie van Agatha

Samen met boerin Agatha mozzarella maken

Ook buiten het skiën hoeven we ons niet te vervelen op de boerderij. Boerin Agatha zorgt voor het nodige vertier.

Eens per week maakt zij samen met de kinderen mozzarella. Een zachte, natte kaas, eventueel op smaak gebracht met kruiden, knoflook en walnootjes. Lekker bij of in de pasta.

Eén ochtend worden de kids dus vroeg in de keuken verwacht om voor het skiën deze heerlijke mozzarella te maken.

Na het bereiden moet hij nog een paar uur staan en dan is hij klaar. Wij weten dus al wat wij die avond eten….

Kampvuuravond!

Heb je een jarige tijdens je verblijf? Meld dat dan gerust! Een meisje uit één van de andere gezinnen was jarig tijdens onze vakantieweek.

Dus hebben we met alle gasten samen in de gezelschapsruimte genoten van een heerlijke verjaardagscake van de boerin (in de vorm van een beertje). Met een spetterende kaars natuurlijk!

Buiten is een kampvuurplaats, die alle gasten zelf mogen gebruiken, maar er kan ook een kampvuur voor alle gasten samen worden georganiseerd.

Wij sluiten onze week dus inderdaad gezellig samen met de andere gezinnen af rondom het kampvuur, met worstjes en marshmallows.

Gezellig samen kokkerellen!

De kids mogen mee helpen met koken!

Hoogtepunt is het Tiroler diner, dat de boerin eens per week bereidt voor alle gasten om gezamenlijk te eten.

Wie wil, mag helpen. Zowel de volwassenen als de kinderen.

Dat laten mijn jongens, die gek zijn op koken, zich geen twee keer zeggen! Ook de andere aanwezige kindjes doen gezellig mee.

Ze mogen eerst alvast wafels roosteren voor het toetje. Vervolgens komen alle ingrediënten op tafel voor de speckknödel. Die mogen de kids eerst voelen, ruiken en proeven, alvorens ze te mengen. 

Met zijn allen aan het overheerlijke Tiroler diner

Zo weten ze te tenminste waar ze mee bezig zijn en wat ze straks zitten te eten. En geloof me….zelf maken doet goed smullen! Daarna mogen de speckknödel gedraaid worden (balletjes).

Nick mag alles uiteindelijk naar de buffettafel in de gezelschapsruimte dragen, manlief helpt de boerin met de zwaarste pannen. De tafel staat al mooi gedekt.

We nemen plaats met alle gezinnen en genieten van een overheerlijke maaltijd. Na afloop is er voor de papa's en mama's nog een lekkere schnaps!

Niet alleen de kinderen mogen meehelpen....

Op naar skigebied Kronplatz!

Funpark in skigebied Kronplatz

Voor wie méér wil skiën dan alleen in het kleine familieskigebied van St. Magdalena, liggen ook grotere gebieden binnen handbereik, allemaal onderdeel van de Dolomiti Superski.

Na vier ochtenden les, waarbij hij weer hele grote vorderingen heeft gemaakt, wil ook Mark dit skigebied weleens inruilen voor wat groters. Dit gaat hij doen samen met kilometervreter papa!

De laatste twee dagen van onze vakantie gaan zij dus naar Skigebied Kronplatz, op nog geen 25 minuten rijden van Mudlerhof.

Hier hebben zij meer dan 100 km pistes tot hun beschikking, een funpark, half-pipes, een piste met snelheidsmeting, gezellige berghutten en piste-restaurants en de mooiste uitzichten op de Dolomieten. Ook het zonnetje werkt lekker mee!

Lees meer over Skigebied Kronplatz en andere skigebieden op onze pagina Wintersport met Kinderen in de Dolomieten.

Genieten van de mooie uitzichten op de Dolomieten in skigebied Kronplatz

Shoppen, cultuur snuiven en pizza eten in Bruneck

Zó leuk, een Speckmuseum!

Aangezien Nick helaas nog steeds niet alleen in de sleeplift durft, gaan wij ons deze laatste twee dagen op een andere manier vermaken.

Want ook voor niet-skiërs is er genoeg te doen in de omgeving.

De eerste dag brengen wij Mark en manlief naar Skigebied Kronplatz, naar het dalstation nabij Bruneck.

En wij rijden samen nog een klein stukje verder, naar het centrum van Bruneck, een prachtige oude stad en supergezellig om te winkelen.

Het gezellige centrum van Bruneck

We vinden dan ook de leukste winkeltjes, van sportzaken en kookwinkels tot delicatessenwinkeltjes en houtsnijwerk.

We vinden zelfs een winkeltje met een heus Speckmuseum in de kelder. Zo leuk! Uiteraard kopen we hier een lekker stukje spek.

Verder brengen we een bezoek aan de prachtige gele kerk met twee torens en de begraafplaats erachter en maken we de klim omhoog naar de burcht van Bruneck.

We genieten van een overheerlijke pizza voor de lunch. Aan het eind van de dag pikken we die andere twee weer op bij het dalstation.

De opvallende gele kerk in Bruneck

Genieten in de sneeuw!

Genieten van het uitzicht op de Plätzwiese....

De tweede dag gaan wij naar de Plätzwiese, een prachtige, uitgestrekte alm, met adembenemende uitzichten. Een walhalla voor langlaufers en wandelaars.

We genieten van een lekkere lunch in één van de berghutten, van de mooie wandeling en van de rust.

Je hoort niets anders dan het knisperen van de sneeuw onder je schoenen.

Aangezien de andere twee 'mannen' de auto mee hebben, doen wij dit uitstapje met de bus, die gratis is met de Holiday Pass. 

Een ritje met de arrenslee

Deze krijg je van de accommodatie, waar je verblijft. De boerin kan je prima uitleggen hoe je hier moet komen. Maar het wijst zich allemaal vanzelf.

Overigens hebben wij deze week met zijn vieren ook nog genoten van een leuke arrensleetocht door de nabije omgeving van de boerderij, in het Gsiesertal.

Deze tocht duurt circa een uurtje en kun je reserveren bij de lokale VVV, boerin Agatha helpt je hier graag bij. Wij hebben zelfs kunnen regelen, dat we bij de boerderij werden opgehaald en weer teruggebracht.

Precíes op tijd om de melkstal weer in te duiken!

En samen genieten van het uitzicht op de Plätzwiese....

Ook op wintersportvakantie naar Mudlerhof?

Ook de grote koeien willen graag aandacht!

Wij hebben wederom genoten op deze superleuke boerderij bij de lieve familie Walder, voor wie geen moeite teveel is.

Wij zijn er nu zowel in de zomer als in de winter geweest en kunnen beide zeker aanbevelen. In alle seizoenen is er genoeg te doen in de omgeving en ook op de boerderij zelf wordt van alles georganiseerd.

Zeker voor wie 's winters méér wil dan alleen maar skiën en / of ook niet-skiërs in zijn gezelschap heeft, is dit een heerlijke vakantieplek.

Cindy's verblijf in het Gsiesertal werd aangeboden door:
- Vakantieboerderij Mudlerhof
- VVV Gsiesertal / Welsberg / Taisten
- Skischool Gsies / St. Magdalena
- Skilift Gsies / St. Magdalena

De complete Storie van Cindy's vakantie bij vakantieboerderij Mudlerhof is terug te zien bij de hoogtepunten op ons Instagram-account.

Wil je meer weten over een verblijf bij Mudlerhof? Lees hier dan verder!

Kalverliefde!
Boerin Agatha, voor wie geen moeite teveel is