De Zugspitz Arena, een verzameling leuke dorpjes en kindvriendelijke skigebieden

Net over de grens van Duitsland naar Oostenrijk, ligt de Zugspitz Arena. Dit is een verzameling van een 6-tal kindvriendelijke skigebieden rond de Fernpas en de berg Zugspitz. je vind hier veel variatie, al moet je er soms de skibus voor pakken.

Skipiste en skilift bij Ehrwald in de Zugspitz Arena

De Zugspitz Arena is gemakkelijk te bereiken, en ligt op slechts 8 uur rijden vanaf Utrecht. Het gehele skigebied beslaat 139 kilometer aan pistes, bestaande uit veelal blauwe en rode pistes.

Iedere dorp heeft haar eigen skigebied. En ieder skigebied heeft zijn eigen karakteristieken. De 6 skigebieden van de Zugspitz Arena zijn niet onderling verbonden met skiliften, maar met de skibus kun je naar de verschillende skigebieden.

Maak je keuze dus uit één van de dorpen. Hier zul je de meeste kilometers skiën. Maar maak ook zeker uitstapjes naar de andere gebieden in de Zugspitz Arena.

Ehrwald, een knus dorp

De grootste plaats in de Zugspitz Arena is Ehrwald. Een knus dorpje, waar met name families komen. Wij begrijpen wel waarom! Er zijn veel blauwe pistes en deze zijn erg overzichtelijk. Vooral voor beginnende skiërs is het gebied leuk en daarom top om met je kinderen te bezoeken.

Bij de Ehrwalder Alm kunnen kinderen vanaf 2 jaar al skilessen krijgen! In het kinderland zijn er allerlei faciliteiten om het skiën bij de kinderen spelenderwijs goed onder de knie te krijgen.

Zijn je kinderen nog te jong om te skiën, dan is kinderopvang een optie. Midden in het skigebied, direct aan het bergstation ligt kindercreche Tirolerhaus, waar kinderen vanaf 0 jaar kunnen worden opgevangen. Hier hebben ze een erg mooie kinderspeelruimte.

Voor de afwisseling is het leuk om eens een bezoek  te brengen aan het Familienbad in Ehrwald. Dit zwembad heeft een apart kinderbad, waterspeelgoed en een spannende glijbaan!

Lermoos, met iets lastiger pistes

Pistekaart Zugspitz Arena

Het dorp Lermoos ligt op 1000 meter hoogte, vlakbij de Fernpas. Het is daarom een typisch, prachtig bergdorp. De straatjes van het langgerekte dorp zijn met trappen aan elkaar verbonden en in het centrum is een gezellig dorpsplein.

De pistes van het skigebied behorende bij Lermoos liggen op de Grubigstein berg, die 2233 meter hoog is. Beneden in het dal bij Lermoos gaan 2 gondels omhoog die beiden naar hetzelfde middenstation leiden. Vanaf het middenstation kies je vervolgens een gondel helemaal omhoog of neem je de stoeltjeslift de andere kant op.

Helemaal bovenop zijn er diverse pistes naar beneden. Vooral rode, maar ook een enkele zwarte en een blauwe, die echter wel uitdagend is voor onervaren kinderen.

Vanaf het middenstation zijn meer blauwe pistes naar beneden, prima voor de kinderen. Nadeel is wel dat het hier wat drukker is, en bij minder koud weer ontstaan hier in de middag hopen pap-sneeuw, wat skiën voor de kinderen erg zwaar maakt.

Zeb skiënd op de pistes van Lermoos

Wanneer het wat warmer weer is, is de blauwe piste vanaf de stoeltjeslift Grubigalmbahn voor de kinderen de beste optie! Gevorderde skiërs kunnen vanaf de top helemaal naar beneden skiën op de langste en mooiste rode piste van de hele Zugspitz Arena.

Voor kinderen zijn er tal van speciale voorzieningen in Lermoos. Dat begint natuurlijk met een speciale Kinderskischool met de Bobo KinderClub. Deze bevindt zich aan de onderkant van de dalafdaling, waar er een aantal oefenweides zijn die geen onderdeel zijn van de grote pistes.

De oefenpistes hebben een lopende band om de skiërtjes naar boven te brengen. En er is een speciale nieuwe Familie-gondellift naar de laagste blauwe pistes.

Bij de Kinderskischool is ook een kinderopvang. En er is een warme Stube speciaal voor de kinderen om weer warm en op adem te komen.

Het gezellige dorp heeft ook diverse goede après-ski mogelijkheden. Ook met kinderen kan je dus wel een gezellig, niet te druk plekje vinden, bij de pistes of in het dorp.

Even iets anders dan skiën? Er is ook een leuke Rodelbaan vanaf het middenstation tot in het dal. En er worden andere activiteiten georganiseerd zoals een fakkeltocht in de avond.

Het meest sneeuwzeker is Berwang

Uitzicht op het dorpje Berwang vanaf de berg

Voor de meeste sneeuwzekerheid in de Zugspitz Arena, kun je het beste naar Berwang gaan. Dit dorpje heeft namelijk de hoogste ligging in het gebied. Het is ook iets lastiger te bereiken.

Het skigebied is met name ideaal voor families met jonge kinderen. Het kinderland met speciale kinderlift ligt midden in het dorp en het gebied is erg overzichtelijk.

De skischool van het dorp beschikt over een Quality Award! Deze award wordt uitgereikt aan skischolen die aan alle kwaliteitscriteria voldoen en deze award garandeert dan ook de hoogste kwaliteitsstandaard. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen hier lessen krijgen.

Naast skiën is er nog wel wat meer te doen in Berwang. Uitgebreide après-ski vind je hier niet, maar toch best een aantal leuke barretjes en restaurants. Verder worden er tweemaal per week sneeuwwandelingen georganiseeerd, is er een schaatsbaan en een rodelbaan.