Skigebied Hörnerdörfer in Zuid-Duitsland, voor prijsbewuste families

Zeer prijsvriendelijk, leuke pistes, veel activiteiten mogelijk naast het skiën en nog geen 800 km van Utrecht. skigebied Hörnerdörfer is een mooi skigebied waar we wel met ons gezin heen willen!

Kinderskiles in Bolsterlang

Skigebied Hörnerdörfer bevindt zich in de Duitse Allgäu, ook wel de Allgäuer Alpen genoemd. Hier, in Zuid-Duitsland, heb je bergen die bijna even hoog als die van Oostenrijk zijn. En, afhankelijk van waar je precies bent, ook behoorlijk sneeuwzeker.

Het gebied, in het Duits Skiregion Hörnerdörfer genaamd, bestaat uit meerdere, kleine skigebieden: Balderschwang, Bolsterlang, Fischen, Obermaiselstein-Grasgehren en Ofterschwang / Gunzesried.

In totaal zo'n 83 kilometer pistes, met voldoende variatie voor beginners en gevorderden. Wij verbleven in Fischen im Allgäu, bij het gelijknamige, kleine skigebied.

Lees hieronder meer over Skigebied Hörnerdörfer, of klik direct door naar de

Zeer vriendelijke prijzen voor een wintersport met kinderen

Voor een wintersport met kinderen moet je je portemonnee flink trekken. Maar tijdens onze vakantie in Hörnerdörfer merken we dat het ook anders kan!

Wanneer je in Fischen im Allgäu verblijft krijg je in de winter een gastenkaart, waarmee je gratis toegang krijgt tot de piste in Fischen im Allgäu. Het is maar 1 km aan piste, maar voor de (beginnende) kinderen erg leuk om te oefenen wat ze tijdens de lessen hebben geleerd!

Ook de skilessen in dit dorp zijn prima betaalbaar en vanaf 4 jaar te boeken. In het seizoen 2018/2019 kostte een kindercursus voor 4 dagen (4 uren les per dag) € 110,-. Dit is exclusief materiaal en lunch.

Onze kinderen gaan op les in Bolsterlang waar we voor een Bambini cursus (5 dagen, 2 uur per dag) € 99,- inclusief materiaal betalen. Waar vind je zulke prijzen in Oostenrijk of Frankrijk?? We adviseren overigens wel van te voren de lessen al te boeken. Ter plaatse kan het voorkomen dat er geen plekje meer beschikbaar is…. Boeken van de skilessen kan op de website CheckYeti.com

Als je verblijft in één van de dorpen in het Hörnerdörfer gebied, ontvang je van de accommodatie de AWC-card. Daarmee krijg je korting tot diverse activiteiten. Ook krijg je bij aankoop van een meerdaagse skipas, gratis 4 uur toegang tot het zwembad in Sonthofen. 

Meerdere skigebieden met in totaal 83 km aan piste

De kinderskilift in Fischen

Het skigebied bestaat dus uit totaal 83 km aan piste, verdeeld over 5 gebieden/dorpen. Het grootste gebied ligt bij Balderschwang, in totaal circa 40 km. Even een opsomming van de gebieden binnen skigebied Hörnerdörfer:

  • Balderschwang – circa 40 km
  • Bolsterlang - 17 km
  • Ofterschwang - 17,5 km
  • Grasgehren - 11 km
  • Fischen im Allgaü - 1 km

Ondanks dat het kleinere gebieden beslaat, kun je je er prima vermaken en gelijkertijd is het hierdoor erg overzichtelijk. Het skigebied in Ofterschwang is in 2018 door skiresort.de zelfs uitgeroepen tot ’s Werelds toonaangevende skigebied tot 20 km piste".

Wij verbleven zelf in Fischen im Allgaü en op slechts 5 – 10 minuten rijden lagen al de andere skigebieden. Alleen voor het grootste gebied Balderschwang moeten we langer rijden. Zo kun je dus mooi elke keer afwisselen.

Wat wij ook een voordeel vonden is dat het gebied nog geen 800 kilometer vanaf Utrecht rijden is. Daarbij ligt het dicht bij de snelweg en daarmee is het skigebied erg makkelijk in 1 dag aan te rijden!

Veel ruimte en rust op de pistes

Bij het ophalen van onze ski uitrusting en boeken van de skilessen van de kinderen in Bolsterlang is het erg druk. We hadden niet van tevoren geboekt en niet meer alle lestijden zijn beschikbaar zelfs.

We vrezen deze drukte ook de volgende dag wanneer we de skilatten onderbinden. Maar tot onze verbazing zijn de meeste pistes erg rustig.

De hele week zijn de wachttijden bij de liften echt minimaal, en dat tijdens onze voorjaarsvakantie! Of dit altijd zo is, kunnen we niet zeggen, maar deze week is het heerlijk. De meeste pistes zijn ook breed opgezet, waardoor je alle ruimte hebt om te skiën.

Veel meer te doen dan alleen skiën: zwemmen, schaatsen, natuurgrot, rodelen en nog meer!

De bijzondere natuurgrot Sturmannshöhle

Omdat onze kinderen nog niet een hele dag skiën vinden wij het belangrijk dat er naast skiën nog veel meer te doen is in het skigebied. En dat is er zeker in Hörnerdörfer!

Om te zwemmen kun je terecht bij het zwembad in Sonthofen. Gratis 4 uur toegang zelfs bij aankoop van een meerdaagse skipas! En het zwembad is erg gaaf voor kinderen. Maar liefst 4 glijbanen, een warm peuterbad, een wedstrijdbad. Onze kinderen hebben zich hier goed vermaakt. Daarnaast is hier ook een wellness gedeelte, mocht je zelf een bezoek aan de sauna willen brengen.

In Fischen im Allgaü is een schaatsbaan, leuk voor de afwisseling! Gratis wanneer je gast ben in Fischen met de AWC-card. Het moet wel vriezen om er gebruik van te maken, tijdens ons verblijf was het te warm en was er meer water dan ijs.

Een bezoek aan de Sturmannshöhle is ook aan te raden en erg bijzonder. Het is de enige toegankelijke natuurgrot uit de ijstijd in de Oberallgaü. Je moet wel in goede conditie zijn, want er moeten heel wat treden worden beklommen. Met hele kleine kinderen zal ik daarom dit ook niet aanraden. Voor onze zoon van 5,5 jaar ging het prima, maar veel jonger zou ik het afraden. Gratis toegang met je AWC-card!

De Breitachklamm, een kloof die in de winter verandert in een sprookjesachtig landschap van sneeuw en ijs. Glinsterende ijspegels, bevroren watervallen en mysterieuze grotten leiden je de weg. Kijk wel van tevoren op hun site of ze zijn geopend, met name in de winter is dit weersafhankelijk. Helaas was dit het geval tijdens onze vakantie, dus we zullen nog een keer terug moeten, want een bezoek tijdens de winter lijkt me erg bijzonder!

Is je kind dol op dieren, dan kun je overwegen een bezoek te brengen aan het Wildpark in Obermaiselstein. Wij vonden het leuk om even wat anders te doen, maar het viel ons wel wat tegen, dus verwacht er niet te veel van.

Daarnaast is er nog veel meer te doen in dit gebied. Denk aan rodelen, een rit met de paardenslee of deelnemen aan activiteiten die zijn opgenomen in het familieprogramma. 

Kindvriendelijk reisaanbod bij skigebied Hörnerdörfer

Familotel Allgäuer Berghof

Dit prachtige hotel is helemaal op kinderen ingesteld. Met speeltuintjes, speelkamer, glijbanen in het hotel enzovoorts. Helemaal geweldig is de eettafel waar de gerechten per trein worden bezorgd!

Het hotel is niet goedkoop, maar prachtig gelegen aan de pistes van Ofterschwang is het echt een aanrader!

Alpenhaus Steiner

Ideaal gelegen aan de kinderweide van Bolsterwang, waar de skilessen voor de kinderen gegeven worden.

Alpenhaus Steiner biedt mooie appartementen, hoewel het geen bijzondere kinderfaciliteiten heeft.

Appartementen Allgäuer Ferienhof

Mooie appartementen in Fischen met familiekamers voor 4 personen. Wifi is aanwezig en gratis.

Appartement Bergblick

Een fijn appartement voor 4 personen met eigen zwembad, wifi en kinderspeelplaats. Het ligt op 200 meter van het centrum van Fischen.

Appartement Bergblick is snel vol.