Skigebied Brandnertal: familiegebied weg van de massa's

In de Vorarlberg in Oostenrijk vind je Skigebied Brandnertal. Met 55 km aan pistes is dit gebied klein maar fijn. Met prima voorzieningen voor kinderen, en geen massatoerisme. Een prima keuze dus!

In het skigebied Brandnertal vind je vooral blauwe en rode pistes. Het is daarmee een ideaal gebied voor beginners en families.

In het skigebied zijn twee dorpen gelegen, te weten Brand en Bürserberg. Deze twee dorpen zijn sinds enkele jaren met elkaar verbonden door de Panoramabahn, waardoor het één skigebied is geworden.

Met een skipas voor dit gebied kun je overigens ook skiën in Montafon, echter moet je dan wel minimaal een half uur in de auto zitten om hier heen te rijden. Maar zeker wel leuk om eens een dag te doen, de skipas heb je tenslotte toch al!

Ideaal voor de beginnende skiër

Met vooral blauwe en rode pistes is het Bradnertal perfect voor beginners (volwassen of kind). Wanneer je eenmaal het skiën wat hebt geleerd hebt, kun je op deze pistes goed oefenen! Mocht je als ouder al heel goed kunnen skiën en vele kilometers willen maken wanneer je kinderen op skiles zijn, dan wordt het hier een lastiger verhaal.

Wat ook erg fijn is dat het skigebied in een doodlopend dal ligt. Het is ook niet enorm bekend, zodat het echt rustiger hier is op de pistes. Voor kinderen is het natuurlijk ideaal om op deze manier te kunnen leren skiën.

Uiteraard is ook in dit gebied een kinderskiland aanwezig waar de kinderen op een speelse wijze kunnen leren skiën.

Meer te doen dan skiën alleen

Uiteraard is er meer te doen in Brandnertal dan alleen skiën! Er is zelfs een wekelijk repeterend kids programma voor de kinderen! Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld naar een voorstelling op maandags en naar de bioscoop op woensdag.

Wat ook leuk is om te doen is het wandelen van het zogeheten “Natursprünge Path”. Dit is zowel voor kinderen als voor de ouders erg leuk! Vooral voor de nieuwsgierigen onder ons zou dit een leuk uitje kunnen zijn!

Er valt op het pad heel wat te ontdekken: hoe ontstaat het weer? Waarom moeten we bepaalde grenzen houden tussen mens, dier en natuur? Welke alpine gevaren zijn er in onze bergen? Antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het Natursprünge Path!

Het startpunt van deze wandeling kun je bereiken door de Dorfbahn te nemen vanaf het stadscentrum in Brand. Vanaf daar gaat het over een geprepareerd winterwandelpad op de Tannlegerlift richting Parpfienzsattel. Bij het Parpfienzsattel splitst het pad af naar rechts naar de Burtschasattel en bereik je het bergstation van de Panoramabahn.

Terug naar het dal zweef je dan met het Panoramabahn en de Dorfbahn. Door weersomstandigheden kan het zijn dat niet alle stations open zijn, dus wel even checken van te voren!

Er zijn in dit skigebied ook mogelijkheden om te gaan sleeën. Een geweldige heuvel om met kinderen vanaf te sleeën bereik je door vanaf de Martinskirche in Bürs door de Obergasse te lopen. Dan volg je het bord en ga je rechtdoor naar de "alten Schaßweg" tot aan de rand van het bos.

Reisaanbod

Midden in dit skigebied, gelegen aan een piste ligt Landal Brandnertal. Vanuit je appartement stap je hier zo op de ski’s en je kunt gaan! In het park zijn een kinderpiste en een skischool aanwezig. En in de Bollo club is er kinderopvang mogelijk vanaf 3 jaar.

Ook is er op het park een zwembad met apart peuterbadje aanwezig. Naast het park ligt de kinderskischool en kinderskituin voor kinderen vanaf 3 jaar. Wanneer je hier verblijft is alles dus op korte afstand aanwezig en kun je de auto lekker laten staan.


Wat ook erg fijn is, als je eens een keer kan uitslapen in je vakantie. Vaak zijn de kinderen al vroeg wakker, maar met de uitslaapservice bij Familie hotel Lagant, kun je toch nog even verder slapen!

Ze halen de kinderen vanaf 07:00 uur op en gaan lekker met ze ontbijten terwijl jij je nog een keer kan omdraaien in bed. Het hotel is gelegen direct aan de piste en heeft een indoor speelhal van maar liefst 600 m2