Overnachtingshotels met familiekamer in Duitsland

Een autorit naar Oostenrijk of Italië is best een lange zit voor kinderen en ouders. Wil je de reis graag over twee dagen verdelen? Dan heb ik de beste tips voor overnachtingshotels met familiekamer in Duitsland.

Wij gaan al een aantal jaren op wintersport met de kinderen. Om een beetje uitgerust op de plaats van bestemming aan te komen overnachten we in Duitsland. We zoeken dan altijd naar een hotel in de buurt van de snelweg. En heel belangrijk, er moeten familiekamers zijn.

B&B Hotel Aschaffenburg

familiekamer overnachtingshotel

Het hotel is gelegen net na Frankfurt vlakbij de A3. Dat is fijn, want als je de volgende dag weer verder moet rijden, zit je niet meteen in de spits van de grote stad. Wanneer we aankomen, ziet het er niet heel aantrekkelijk uit. Maar van binnen ziet het er allemaal prima uit!

De familiekamer die we hebben geboekt heeft een tweepersoonsbed en een stapelbed, dus we passen met het hele gezin in 1 kamer. Wat we fijn vonden is dat de kamers geluidsdicht waren en je dus geen of weinig last hebt van andere gasten.

Tegenover het hotel zijn meerdere supermarkten en op loopafstand is een winkelcentrum met diverse restaurantjes. We eten er voor weinig geld een heerlijke echte Duitse maaltijd. De volgende dag ontbijten we in het hotel, wat er goed verzorgd uit ziet.   

Wat we ook fijn vonden is dat we het hotel nog konden annuleren tot 18:00 uur op de dag van aankomst. Mochten we door files in de problemen komen, konden we in ieder geval het hotel nog op tijd kosteloos annuleren. Let zelf goed op de annuleringsvoorwaarden wanneer je boekt!

Ibis Styles Karlsruhe Ettlingen

kinder ontbijtbuffet bij Ibis Hotel

Het hotel is gelegen tussen Frankfurt en Stuttgart, in het gemoedelijke gezellige plaatsje Ettlingen. Wij verbleven er in de zomer op de heenweg naar onze eindbestemming Oostenrijk, maar het is ook een prima overnachtingshotel onderweg naar de wintersport. Wanneer je hier een familiekamer boekt, krijg je 2 “connecting rooms”. Dat betekent dat je dus twee kamers naast elkaar krijgt, met daartussen een deur.

De kamers zijn simpel, maar wel erg leuk ingericht met een open badkamer. Er is ook nog een balkon, wat wel erg fijn is in de zomer als je kinderen al liggen te slapen en jij zelf nog even van de zon wil genieten. Ze hebben voor de kinderen een kinderopstapje, kindershampoo en -wasgel. Ook bij het ontbijtbuffet is er aan de kinderen gedacht met een apart kinderbuffet. Erg leuk!

Het hotel ligt op loopafstand van het centrum. Vooral in de zomer is het daar erg gezellig met vele terrasjes.

Wat we fijn vonden is dat we het hotel nog konden annuleren tot 18:00 uur op de dag van aankomst. Mochten we door files in de problemen komen, konden we in ieder geval het hotel nog op tijd kosteloos annuleren. Let zelf goed op de annuleringsvoorwaarden wanneer je boekt!